Tovább a tartalomhoz
operapiknik_foto_rakossy_peter (1)_resize
Fotó: Rákossy Péter

Sokszínű és befogadó közösségünkben minden korosztály képviseli magát. Családbarát munkahelyként kiemelt figyelmet fordítunk a családalapítás előtt álló és a gyermeket vállaló kollégáinkra. Kritikus élethelyzetbe került munkatársainkról gondoskodunk. Biztos az állásunk.


Sokszínű és befogadó munkahely vagyunk

Sokszínű és segítő közösségünkben minden korosztály képviseli magát a 16 éves duális képzésben résztvevő tanulótól a 65 éves senior kollégáig. Legtöbben 5-10 éve operások vagyunk már, de bőven akadnak, akik pályakezdőként érkeztek, s innen is mennek nyugdíjba. Külön figyelünk arra, hogy utolsó munkanapjukat töltő, nyugdíjba vonuló kollégáinktól méltón köszönjünk el. Az sem ritka, hogy családon belül akár több generáció is velünk dolgozik, s nemcsak művészi pályákon.


Biztos és gondoskodó munkahely vagyunk

Tulajdonosunk a magyar állam. A hazai művészeti szcéna vezető intézményeként kiemelt költségvetési intézmény vagyunk. Kritikus élethelyzetbe kerülve segélyt kapunk a jóléti és szociális alapból.


Családbarát munkahely vagyunk

Mézeshét
Első házasságkötésünknél, a polgári házasságkötést követő 2 naptári hónapon belül 5 munkanap, azaz egy mézeshét jár a házassági anyakönyvi kivonat bemutatásával.

Apanap+
Újdonsült apukaként a jogszabályban előírtakon felül további 5 nap szabadságot vehetünk igénybe a gyermek születését követő 2 naptári hónapon belül a gyermek születési anyakönyvi kivonatának bemutatását követően.

Gyermekvállalási juttatás (Babaprémium)
Bruttó 1 millió forintos támogatást kapunk, ha gyermekünk születik, vagy 14 éven aluli gyermeket fogadunk örökbe és két éve dolgozunk az OPERA kötelékében. A juttatást minden egyes gyermek esetén megkapjuk.

Bölcsőde- és óvodakezdési támogatás
A minimálbér 10%-ának értékében támogatást igényelhetünk a családi pótlékra jogosult és saját háztartásban nevelt gyermekünk nevében az óvodakezdés negyedévében.

Iskolakezdési támogatás
A mindenkori havi minimálbér 10%-ának értékében Edenred-támogatást igényelhetünk a családi pótlékra jogosult és saját háztartásban nevelt iskoláskorú gyermekünk nevében. A támogatást gyermekenként és tanévenként egy alkalommal vehetjük igénybe tárgyév július 30-ig.

Céges családos rendezvények
OPERA Gyermeknap, OPERA Piknik, OPERA Mikulás rendezvényekre eljöhetnek családtagjaink, gyermekeink.

Hibrid munkavégzés
Otthoni munkavégzés támogatása (meghatározott munkakörökben).


Van nálunk érdekképviselet

Akár több szakszervezetnek is tagjai lehetünk. Folyamatosak az egyeztetések a Vezetőség és a szakszervezetek között.


Aktív közösségünk

Évente több belső rendezvényen is van alkalmunk egymással kötetlenül együtt lenni, ilyen az az OPERA Gyermeknap, az OPERA Piknik, az OPERA Mikulás.
Fut a Színház elnevezésű, évente ősszel megrendezett futóversenyen indulhatunk több operás csapatban is.
Mindenkinek van saját OPERÁ-s e-mailcíme az információk gyors és hatékony megosztása céljából.

OperaTutti: Az okostelefonról, asztali gépről, tabletről elérhető applikáció elsődleges célja a belső kommunikáció erősítése, az információáramlás és az adminisztráció gyorsabbá, hatékonyabbá tétele. Az applikáció nagy előnye továbbá, hogy egy helyen elérhető az OPERÁ-s telefonkönyv, a hatályos szabályzatok, az elektronikus tananyagok vagy az épp meghirdetett játékos kvízek. Legyen szó napi munkáról vagy egymás jobb megismeréséről projektek, munkacsoportok, érdeklődési körök mentén létrehozott virtuális közösségekben folyhat a kommunikáció.